Q & A

Het maken van een video is niet voor iedereen dagelijks werk. Voor ons wel! Wij geven graag antwoord als je vragen hebt over wat erbij komt kijken. Dus spreek even af, bel, mail of zoek contact via een van onze social media.

Om je een beetje op weg te helpen, vind je hier vast antwoord op een aantal veelgestelde vragen.

Op welke manier maak je video duurzaam?

Dit doen we door vanaf de start het gewenste (en mogelijke) gebruik van de video in de gaten te houden. En hier rekening mee te houden in het hele traject.

Het is interessant om meerdere edits te maken, bijvoorbeeld ook voor inzet op social media.

Zo haal je het meeste uit je videoproductie!

 

Verzorgen jullie ook animaties?

Jazeker! Van whiteboard-tekeningen tot uitgebreide 2D- of 3D animaties kunnen wij verzorgen. We hebben hiervoor een uitgebreid netwerk van specialisten beschikbaar. Wij coördineren en bewaken het proces en uiteraard de kwaliteit. En vaak betekent het ook dat we elementen zoals muziek, voice-over en beeld samenvoegen.

 

Animatie Provincie Zeeland

Ik zie veel drone-beelden in jullie werk. Mag dat zomaar?

Ja, wij zijn gelicenseerd om een drone commercieel in te zetten. Wij zijn in het bezit van een up-to-date ROC light certificaat en we controleren de landelijke en lokale regelgeving voordat we met drone de lucht in gaan.

Daarbij hebben we veel ervaring in het vinden van de juiste manier om drone-beelden een toevoeging te laten zijn in je video. Juist dát is de kunst.

Klik op de foto en laat je verrassen!

 

Wat komt er kijken bij het maken van een video?

Het begint met een goed gesprek. Hierin bespreken we de wensen wat betreft inhoud, doel en boodschap van je video. Ook komt aan bod voor wie je een video wilt maken en hoe je de video in gaat zetten. Aan de hand van dit gesprek doen wij een voorstel voor de productie, en leggen we een idee, concept, ‘ingrediënten’ en onze werkwijze aan je voor.

De verdere productie is grotendeels teamwork: jij vanuit de inhoud en wij vanuit onze expertise. Na opnames en het verzamelen van alle overige elementen, gaan we aan de slag met de montage, waarin alle puzzelstukjes hun juiste plek vinden.

Tot slot kun je aan de slag, en je video inzetten zoals je dit voor ogen hebt.

Wat is 4K en heb ik het nodig?

4K resolutie wordt ook welke ultra-hd genoemd. Je komt deze resolutie (3840 x 2160 pixels) steeds vaker tegen bij televisies, mediaspelers en videocontent. Dit is dus 4x zoveel informatie als ‘gewone’ full HD beelden. Nu zal je video nog vaak op een HD-tv of online platform bekijken en is 4K nog niet van grote meerwaarde. Maar de ontwikkelingen gaan snel. Door nu je video in 4K op te nemen – wat wij doen voor al onze klanten – ziet je content er ook vlijmscherp uit in de toekomst.

 

Heb je een aanvullende vraag?

Neem dan even contact op.